选修8 Unit 5 Meeting your ancestors 李仕才 一、阅读理解 From young kids to fitness lovers, to those looking for a laugh, or to families looking for a free movie night, Atlantic Station prepares some days for you to enjoy this year. Tot Spot—Each Tuesday morning, Atlantic Station s Central Park transforms into every child s dream playground! From 10:00 am to noon, kids can enjoy games, storytelling, toys, music and some very special things. This event begins on April 5 and lasts through September 27. Wellness Wednesday—Each Wednesday from 6:30 pm to 7:30 pm, Atlantic Station s Central Park becomes the perfect place to find quietness of the mind and body while instructors lead guests through exercises including yoga and more. Wellness Wednesday welcomes all ages and skill levels. This event begins on April 6 and lasts through September 28. Improv in the Park—Whole World Improv Theatre, Atlanta s premier improv group, has once again partnered with Atlantic Station to bring a family friendly night of comedy to Central Park on the first Wednesday of each month through September. Bring a blanket, relax under the stars and prepare to laugh until it hurts! The hour-long show begins at 8:00 pm. This event occurs on April 5, May 4, June 1, July 6 and August 3. Movies in Central Park—Each Thursday night at dusk, guests are invited to bring chairs, blankets, to-go snacks and picnics to Atlantic Station s Central Park. All outdoor screenings are weather permitting, so keep your fingers crossed for no The Wizard Of Oz-type storms! Be sure to arrive early to find a good seat. This event starts on May 19 and occurs every Thursday through July 28. 1.Mother can take her kids who like listening to stories to_______ . A. Tot SpotB. Improv in the Park C. Wellness WednesdayD. Movies in Central Park 2.When can you do yoga with an instructor in Atlantic Station s Central Park? A. On each Wednesday at 7:00 pm in June and July. B. On each Tuesday from 6:30 pm to 7:30 pm in August. C. On each Tuesday morning from 10:00 am to noon in July. D. At 8:00 pm on April 5, May 4, June 1, July 6 and August 3. 3.Improv in the Park will provide us with________. A.free toysB.to-go snacks C.physical exerciseD.family comedies 4.What can we learn from the text? A.Only teenagers are welcome to join in Wellness Wednesday. B.Atlantic Station sets the dates for guests to have fun. C.Tickets for Movies in Central Park are hard to get. D.Movies in Central Park are shown only indoors. 【文章大意】本文介绍了Atlantic Station准备的可以让人们娱乐的几个项目。 1.A 【解析】细节理解题。根据第二段第二句话From 10:00 am to noon, kids can enjoy games, storytelling, toys, music and some very special things.可知孩子们可以在Tot Spot听讲故事，故选A。 3.D 【解析】细节理解题。根据第四段第一句话中的“… to bring a family friendly night of comedy…”可知应选D。 4.B 【解析】推理判断题。根据第三段第二句话Wellness Wednesday welcomes all ages and skill levels.可知A项错误；根据第三段第一句话和最后一句话可知Atlantic Station确定了人们娱乐的日期，故B项正确；根据最后一段可知Movies in Central Park未提到买票，故C项错误；根据最后一段第二句话中的“All outdoor screenings are weather permitting…”可知D项错误。故选B。 二、完形填空 Not many people can say they ve been hit by a vehicle, but I can. I rode my bike to my daily. __1__ practice in a gym last summer. I crossed the street as the light __2__ ; however, a young woman __3__ me with her fancy racing car. Like James Bond in a very __4__ situation, I rolled across the hood(引擎盖) onto the other side of the car. You may wonder __5__ a woman driver could be so careless. The truth is that the woman was on her phone while driving, so her __6__ was clearly drawn away from driving, which caused the accident. After assessing my __7__ and believing that all my bones were undamaged in any way, I __8__ and talked to the woman driver. I could tell she was obviously quite __9__. So was I. After assuring her of my well-being, we __10__ ways. __11__ my surprisingly shabby bicycle, I went on my way. I rode into the __12__ 20 minutes late. Upon my arrival, my tennis coach and friends asked me why I was late. Nervously, I __13__ the car accident. Everyone seemed to be far more __14__ than I was. In fact, I __15__ joked, saying that now I know how the squirrels feel after a nice escape. After this __16__， I realize the importance of bike lanes and watching out for pedestrians. Now as I drive, I always __17__ for people on bikes so that they do not __18__ the same fate (命运) that I did. __19__， for all the bikers and runners out there, watch out for cars, as one small mistake could __20__ an unforgivable mistake. 【文章大意】 本文是一篇记叙文?！拔摇痹谄锍等ヌ逵莶渭油蜓盗返耐局?，被一辆跑车撞到，幸运的是“我”的骨头没有受伤。通过这起事故，“我”意识到了自行车车道和注意行人的重要性。 1．A.football B．tennis C．volleyball D．badminton 答案与解析：B 根据第三段第三句中的“my tennis coach”可以判断，“我”骑自行车到体育馆参加网球训练，故B项正确。 2．A.permitted B．broke C．appeared D．exploded 答案与解析：A 根据该句中的“I crossed the street”可知，“我”穿过了街道；根据常识可以判断，此举是在信号灯的允许(permitted)下进行的，故A项符合语境。 3．A.passed B．greeted C．hit D．met 答案与解析：C 根据该句中的“a young woman __3__ me with her fancy racing car”，并结合第一段第一句中的“been hit by a vehicle”可知，一位年轻的女士开着跑车撞到了“我”。C项意为“撞击，击中”，符合语境。 4．A.romantic B．humorous C．awkward D．dangerous 答案与解析：D 根据该句“Like James Bond in a very __4__ situation, I rolled across the hood (引擎盖) onto the other side of the car.”可知，就像詹姆斯·邦德在非常危险的(dangerous)情况下那样，“我”从引擎盖上滚到了车的另一边。 5．A.how B．if C．when D．where 答案与解析：A 分析该句结构可知，空处在宾语从句中作状语；结合该句“You may wonder __5__ a woman driver could be so careless.”及语境可知，你可能想知道，一个女司机怎么会如此粗心？how表示“怎么，如何”，故选A。 6．A.passion B．attention C．interest D．excitement 答案与解析：B 根据该句中的“The truth is that the woman was on her phone while driving”可知，这位女士在开车时打电话。据此可以判断，她的注意力(attention)不在开车上。 7．A.needs B．behaviors C．injuries D．conclusions 答案与解析：C 根据该句中的“believing that all my bones were undamaged in any way”可以判断，这是在对“我”的伤势进行评定。C项意为“损伤”，符合语境，故C项正确。A项意为“需要”；B项意为“行为”；D项意为“结论”。 8．A.stood up B．walked away C．lay down D．blew up 答案与解析：A 根据该句中的“believing that all my bones were undamaged”可知，“我”的骨头都没有受伤；据此可以判断，“我”站起身和那位女司机说话。A项意为“站起身”，符合语境，故A项正确。B项意为“走开”；C项意为“躺下”；D项意为“爆炸，爆发”。 9．A.rude B．cautious C．forgetful D．scared 答案与解析：D 根据上文可知，“我”被这位女司机开的跑车撞到；据此可以判断，这位女司机很害怕(scared)，故D项正确。A项意为“粗鲁的”；B项意为“谨慎的”；C项意为“健忘的”。 10．A.parted B．cleared C．explored D．changed 答案与解析：A 根据该句中的“After assuring her of my well-being”可以判断，在让她确信“我”身体没事以后，我们就分开(parted)了。 11．A.Turning in B．Picking up C．Putting aside D．Giving away 答案与解析：B 根据上文可知，“我”被女司机驾驶的跑车撞到；据此可以判断，“我”扶起(Picking up)了“我”的破烂的自行车就上路了。A项意为“交还”；C项意为“把……放在一边，撇开”；D项意为“泄露”。 12．A.garage B．parking lot C．gym D．bike store 答案与解析：C 根据第一段第二句中的“gym”可知，“我”骑车进了体育馆(gym)，故选C。 13．A.avoided B．ignored C．prevented D．mentioned 答案与解析：D 根据该段最后一句中的“saying that now I know how the squirrels feel after a nice escape”，并结合该句“Nervously, I __13__ the car accident”可知，紧张之余，“我”提到(mentioned)了这起事故。 14．A.grateful B．inspired C．anxious D．curious 答案与解析：C 根据前一句可知，“我”提到了这起事故；结合该句“Everyone seemed to be far more __14__ than I was.”可以判断，他们似乎比“我”更加担心(anxious)。A项意为“感激的”；B项意为“能力卓越的”；D项意为“好奇的”。 15．A.still B．even C．just D．yet 答案与解析：B 根据该句中的“joked, saying that now I know how the squirrels feel after a nice escape”，并结合前一句他们似乎比“我”更加担心的描述可知，事实上，“我”甚至(even)开起了玩笑。 16．A.attempt B．sacrifice C．exploration D．accident 答案与解析：D 根据上下文可知，在这起事故(accident)之后，“我”意识到了自行车车道和密切注意行人的重要性。A项意为“尝试”；B项意为“牺牲”；C项意为“探索”。 17．A.look out B．work out C．come out D．set out 答案与解析：A 根据该句中的“so that they do not __18__ the same fate(命运) that I did”可知，现在“我”开车时总要密切注意(look out)骑自行车的人，这样他们就不会遭受(suffer)与“我”同样的命运。B项意为“锻炼”；C项意为“公开表明”；D项意为“出发”。 18．A.accept B．deserve C．suffer D．escape 答案与解析：C 参见上题解析。A项意为“接受”；B项意为“应得”；D项意为“逃跑”。 19．A.Thus B．However C．Otherwise D．Also 答案与解析：D 根据语境可知，“我”现在开车总要密切注意骑自行车的人，同样(Also)，对于所有的骑自行车的人和跑步者，他们应当注意来往车辆，因为一个小错误可能会导致(cause)一个不可原谅的错误。 20．A.repeat B．cause C．correct D．realize 答案与解析：B 参见上题解析。 三、七选五 (2018·潍坊模拟) Temper tantrums(发怒) range from crying to screaming, kicking, hitting, and breath holding. They re equally common in boys and girls and mostly happen between the ages of one to three. __1__， and others have them rarely. Tantrums are a normal part of child development. They are the way young children show they re upset or frustrated(沮丧的). Tantrums may happen when kids are tied, hungry, or uncomfortable; or because they can t get something (for example, an object or a parent) to do what they want. __2__. Tantrums are common during the second year of life, a time when language skills are starting to develop. Because young children at this age can t yet say what they want, feel, or need, a frustrating experience may cause a tantrum. __3__. __4__ — more than they may be able to handle. This can lead to power struggles as a child thinks “I can do it myself” or “I want it, give it to me”. When kids discover that they can t do it and can t have everything they want, they may have a tantrum. So try to prevent tantrums from happening in the first place, whenever possible. Give plenty of positive attention. Get in the habit of catching your child being good. Reward your little one with praise and attention for positive behaviors. Most importantly, keep your cool when responding to a tantrum. Don t complicate the problem with your own frustration or anger. __5__. So you need to be calm, too. A．Some kids may smile all the day B．Some kids may have tantrums often C．You may wonder how long a tantrum will last D．As language skills improve, tantrums tend to decrease E．Kids want independence and control over their environment F．Learning to deal with frustration is a skill that children gain over time G．Remind yourself that your job is helping your child learn to calm down 【文章大意】 本文是一篇科普类说明文。文章介绍了1岁到3岁的孩子容易发怒的原因及这种情绪得到缓解的原因，告诫家长应当遇事冷静，并帮助孩子们养成冷静的习惯。 1．答案与解析：B 根据上文“They re equally common in boys and girls and mostly happen between the ages of one to three.”可知，1岁到3岁的孩子发怒很正常；结合该句中的“and others have them rarely”可知，一些孩子可能会经常发怒，但是另一些孩子很少发怒。故B项正确。 2．答案与解析：F 空格处在该段结尾，其作用是总结该段内容并引起下段内容；通读该段内容可知，该段主要陈述孩子发怒是表现他们不开心或沮丧的方式，下段内容是说随年龄增长，孩子们的语言技能得到提升，他们也就不那么容易发怒了。F项“久而久之，孩子们就拥有处理这种沮丧的技能了?！背猩掀粝?。故F项正确。 3．答案与解析：D 根据空格上一句“Because young children at this age can t yet say what they want, feel, or need, a frustrating experience may cause a tantrum.”可知，处在这个年龄阶段的孩子由于无法用言语表达他们的需要，所以会发怒。D项“随着语言技能的提高，发怒的行为将会减少?！背薪由衔?，符合语境。故D项正确。 4．答案与解析：E 根据该段第二句“This can lead to power struggles as a child thinks ‘I can do it myself’ or ‘I want it, give it to me’．”可知，孩子们总是在想“我能自己完成”“我想要，给我吧”；据此可以判断，E项“孩子们总是想要独立，控制他们的环境?！庇敫枚文谌菹喾?。故E项正确。 5．答案与解析：G 根据空格后一句“So you need to be calm, too.”可知，该处建议遇到问题首先自己要冷静。G项“你要想着你的工作就是帮你的孩子学会冷静?！庇氪斯钩梢蚬叵?，衔接紧密。故G项正确。 四、书面表达 微博(micro blog) 已成为时下学生常用的交流方式。人们对此褒贬不一。请根据以下要点提示，用英语写一篇短文，描述人们对学生使用微博的看法。 学生 记录生活，表达情绪，交流思想，促进沟通 家长 了解孩子想法，增进亲子关系；过渡关注博客，影响学习 教育人士 开阔视野，但需要适当引导 注意：词数120以上。 参考词汇：开阔视野 broaden one’s horizon 引导 guidance ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 【参考范文】书面表达（25分）： One Possible Version: On the other hand, parents’ opinions are divided on this. Some parents think that they can be kept informed of what their children have been thinking through micro blogs, thus improving the relationship between them and children. However, some others are afraid that focusing on blogs too much will affect children’s studies. Educators hold the belief that the micro blog broadens students’ horizons, but meanwhile appropriate guidance is necessary.