Theme parks 李仕才 【阅读理解插花】 阅读下面短文，从每题所给的A、B、C和D四个选项中，选出最佳选项。 A well-known study in 1979 found that people who socialize with others live longer than people who keep to themselves. A new study shows that socializing online may have health benefits as well. To test the theory, researchers from Harvard, Yale, Northeastern and the University of California at San Diego looked at the Facebook profiles of 12 million people. Then they compared the profiles with the California Department of Public Health records over a two-year period from 2011 to 2013. The researchers found that people with more friends online were less likely to die than similar people who were not so connected. The researchers published their findings in an article titled “Online social integration (整合) is associated with reduced mortality (死亡) risk“ in the Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. Of all the kinds of Facebook usage, it was getting friend requests rather than sending friend requests that related to reduced mortality. Similarly, posting photos and being tagged in photos was connected with living longer, but sending messages on Facebook was not. People who were tagged in many photos had the lowest mortality rates in the study. Some diseases had a significant reduction of mortality with Facebook users. Deaths from infections, diabetes, mental illness or dementia, heart disease, strokes, other cardiovascular diseases, liver disease, and homicide were all significantly lower for Facebook users than for non-users. Other causes of death did not show a relation to Facebook usage, including several types of cancer, unintentional injuries, drug overdoses, and suicides. The study did not examine any other social media sites to see if using them lengthened life. Also, two of the researchers worked at Facebook while the study was being conducted. William Hobbes, one of the researchers who was a postdoctoral fellow at Northeastern University, and co-author of the study, worked at Facebook as a research intern (实习生) in 2013. He said that Facebook agreed not to interfere with the research, no matter what the result was. But, he added, researchers “were pretty confident that we were going to find this result“. The researchers were careful to say that their results showed an associative relationship between using Facebook and living longer, not a causal one. In other words, researchers did not prove that using Facebook makes someone live longer. The study simply showed a connection between a longer life and some activities users do on Facebook. The researchers say the findings may be able to help show how online social networks can help improve people’s health on a global scale. 1.How did the researchers draw their conclusion? A. By analyzing causes.B. By doing questionnaires. C. By making comparisons.D. By conducting experiments. 2.What can be inferred from the third paragraph? A. Social media makes it easier to make friends. B. Not all Facebook usage is connected with a longer life. C. Posting photos may become very popular in the future. D. Using Facebook frequently makes one’s life last longer. 3.Facebook usage may reduce the mortality risk of people suffering from ________. A. strokesB. cancer C. drug abuseD. suicides 4.What is the purpose of the passage? A. To report the results of a study. B. To stress the importance of social media. C. To show the healthy way of using Facebook. D. To explain why online interaction has health benefits. 【文章大意】本文为说明文。研究表明，参加网络社交活动可能会延长人的寿命，对人类的健康也有诸多好处。 1.C 【解析】考查推理判断。根据第二段中的“Then they compared the profiles with the California Department of Public Health records over a two-year period from 2011 to 2013“可知，研究人员是通过将自己收集的信息与2011至2013年加利福尼亚州公共卫生部门所记录的信息作对比的方式得出研究结论的。故选C。 3.A 【解析】考查细节理解。根据第四段中的“Deaths from infections, diabetes, mental illness or dementia, heart disease, strokes.were all significantly lower for Facebook users“可知，患有中风的人可以通过使用Facebook来降低自己的死亡风险。故选A。 4.A 【解析】考查作者意图。纵观全文可知，本文主要讲的是一项有关参加网络社交活动与人的健康之间的关系的研究的相关内容。故作者写作本文的目的是介绍这一研究的结果。 教材与语法填空 根据教材课文内容，在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Parks provide people with a place 1. (amuse) themselves for a while. In recent decades, however, many parks have been designed to provide 2. (entertain)．We call them theme parks. The new parks are usually huge places and have a 3. (vary) of things to see and do. A theme park has a certain idea—a certain theme—that the whole park 4. (base) on. The 5. (old) theme park in the world is Disneyland. It seemed like a magical world which can make your dreams come true. But if you are interested in 6. (tradition) culture and history, go to Dollywood, 7. you can have fun 8. (learn) all about America’s historical southeastern culture, 9. you can go to Camelot Park, 10. world of fantasy about ancient England. 答案：1.to amuse 2.entertainment 3.variety 4.is based 5．oldest 6.traditional 7.where 8.learning 9．or 10.a 教材与话题写作 (Ⅰ)用本单元所学知识完成下列句子。 1．我现在在一个恐龙主题公园，它是按照这种古老生物生活时代的生活复制的。(theme park; be modelled after) 答案：Now I’m in a dinosaur theme park. It is modelled after life in the days of the old creature. 2．它们在数亿年前就灭绝了。(die out) 答案：They died out hundreds of millions of years ago. 3．我可以看到生活在侏罗纪时代的不同类型的恐龙。(variety; the Jurassic age) 答案：I can see varieties of dinosaurs living in the Jurassic age. 4．所有的恐龙都惟妙惟肖，就好像已经复活了。(come to life) 答案：All the dinosaurs are so vivid that they seem to have come to life. 5．我相信每个来这里的人不但能玩得开心，而且可以学到一些有关恐龙的知识。(amuse; not only.but also.) 答案：I’m sure that anyone who comes here can not only amuse himself/herself but also learn something about dinosaurs. (Ⅱ)将以上句子连成短文，要求衔接连贯、过渡自然。 【完形填空插花】 阅读下列短文，从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中，选出可能填入空白处的最佳选项。 When my sister Diane began playing the violin，she was seven.How did she sound？Terrible.But she didn t __1__.At twelve，she asked our parents if she could __2__ a full-time music school.They said no.Actually，everyone agreed that my sister__3__ talent. I was better at my __4__.My teacher had told my parents that I had great__5__.So my parents found the best piano teacher in the area to __6__ me.But the only time he was __7__ was Saturday afternoons at 3 p．m Back then，I was __8__ about the British TV show“The Avengers”，which was__9__ every Saturday at 3 p．m I let nothing take up my “The Avengers”hour.So I __10__ this amazing opportunity.Today，I don t even have a__11__ in my house. My sister became an engineer，but she __12__ stopped making music.When she was in her 40s，she switched her __13__.She went back to college，got a(n)__14__ in music education，and became a music teacher.She starts kids off on their first instrument and gives them all the encouragement and support she never __15__. Recently，she and a pianist pal put on a recital.A big crowd of friends and family __16__ for her.As she played，I looked around at the __17__.Everyone was __18__ enjoying the music.It occurred to me that I was the only person that remembered that 7-year-old kid making those perfectly__19__ sounds and knew how far she had come，despite__20__. Talent is important.But enthusiasm is even more important. 1．A.advance B．quit C．reflect D．listen 2．A.inspect B．open C．attend D．visit 3．A.lacked B．spotted C．possessed D．admired 4．A.major B．project C．composition D．instrument 5．A.patience B．enthusiasm C．potential D．ambition 6．A.train B．examine C．correct D．challenge 7．A.punctual B．skillful C．occupied D．available 8．A.sensitive B．crazy C．serious D．particular 9．A.filmed B．designed C．aired D．commented 10．A.jumped at B．turned down C．waited for D．opened up 11．A.tutor B．violin C．musician D．piano 12．A.never B．once C．already D．even 13．A.attitude B．career C．plan D．position 14．A.scholarship B．sponsor C．degree D．assistant 15．A.provided B．imagined C．received D．expected 16．A.voted B．feared C．stayed up D．turned up 17．A.students B．audience C．spotlights D．platform 18．A.obviously B．desperately C．appropriately D．anxiously 19．A.booming B．pleasing C．awful D．powerful 20．A.everything B．something C．everybody D．somebody 【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文，通过讲述妹妹追求梦想的经历告诉我们：天赋很重要，但更重要的是热情。 1．B 根据上文的“How did she sound？Terrible”可知，“我”妹妹的小提琴演奏得糟糕透了；结合本句的“But”表示的转折意义可知，但她没有放弃(quit)。 2．C 根据上文可知，尽管妹妹的小提琴演奏得很糟糕，但是她仍不愿放弃；据此可以判断，本句句意为：在十二岁时，她问父母她是否可以去全日制的音乐学校上学。attend school为固定搭配，意为“上学”。 3．A 根据上文的“They said no”和父母没有答应让她去全日制音乐学校学习可以判断，每个人都认为“我”的妹妹缺乏(lacked)天赋，故A项正确。 4．D 根据本段第三句的“So my parents found the best piano teacher in the area”可知，“我”的父母为“我”找了当地最好的钢琴老师教“我”学钢琴；据此可以判断，与妹妹相比，“我”更擅长“我”的乐器。 5．C 根据下文的“So my parents found the best piano teacher in the area”可知，“我”的父母为“我”找了当地最好的钢琴老师来教“我”学钢琴；据此可以判断，老师告诉父母说“我”很有潜能(potential)。A项意为“耐心”，B项意为“热情”，D项意为“抱负”，都与语境不符。 6．A 参见上题解析。A项意为“培训，教育”；B项意为“检查”；C项意为“改正”；D项意为“挑战”。 7．D 根据语境可知，钢琴老师只有每周六下午三点有空。D项意为“有空的”，符合语境，故D项正确。A项意为“准时的”，B项意为“技术好的”，C项意为“使用中”，都与语境不符。 8．B 根据本句中的“about the British TV show”可判断，“我”热衷于一档英国电视节目。be crazy about为固定搭配，意为“热衷于”，故B项正确。A项意为“敏感的”，C项意为“严肃的”，D项意为“特别的，尤其的”，都与语境不符。 9．C 根据该句中的“every Saturday at 3 p．m.”可知，这档英国电视节目在每周六的下午三点播放。air在本句中意为“播出，播送”，属于熟词生义，故C项正确。A项意为“拍电影”，B项意为“设计”，D项意为“评论”。 10．B 根据上文的“I let nothing take up my‘The Avengers hour”可知，“我”不让任何事情占用“我”看这档节目的时间，据此可以判断，“我”拒绝了这一机会。B项意为“拒绝”，符合语境，故B项正确。A项意为“迫不及待地接受”，C项意为“等待，等候”，D项意为“打开；开发；展示”，都与语境不符。 11．D 根据本段的“So my parents found the best piano teacher in the area”可以判断，由于“我”拒绝了学钢琴，所以现在家里甚至一台钢琴也没有，故D项正确。 12．A 根据空后两句可知，“我”妹妹在四十几岁时上大学学习音乐；据此可知，尽管“我”妹妹成了一名工程师，但是她从未(never)停止对音乐的追求，故A项正确。 13．B 根据下文的“and became a music teacher”可知，在她四十几岁时，她改变了职业(career)，从工程师成为一名音乐老师，故B项正确。A项意为“态度”，C项意为“计划”，D项意为“地位；职位”，都与语境不符。 14．C 根据句中的“She went back to college”和“and became a music teacher”可知，她重返大学学习音乐，并取得了音乐教育的学位(degree)，成了一名音乐老师。A项意为“奖学金”，B项意为“赞助人”，D项意为“助手”，都与语境不符。 15．C 根据上文可知，“我”的父母认为妹妹没有音乐天赋，拒绝了妹妹上全日制音乐学校的请求，据此可以判断，妹妹做音乐老师时，给了孩子们她未曾得到(received)的鼓励和支持。A项意为“提供”，B项意为“想象”，D项意为“期望”，都与语境不符。 16．D 根据上文的“put on a recital”可知，妹妹和一位钢琴家举办了一场演奏会；据此可以判断，朋友和家人们都到场了。A项意为“投票”，B项意为“担心，害怕”，C项意为“熬夜”，D项意为“到达，露面”。 17．B 根据下文的“enjoying the music”可知，所有人都在欣赏妹妹演奏的音乐；据此可知，“我”环顾了四周的观众(audience)，故B项正确。A项意为“学生”，C项意为“聚光灯”，D项意为“平台，讲台”。 18．A 根据本句中的“enjoying the music”可知，很显然(obviously)，所有人都在欣赏妹妹演奏的音乐。B项意为“极其”，C项意为“恰当地”，D项意为“焦虚的；担心的；着急地”，都与语境不符。 19．C 根据上文的“How did she sound? Terrible”可知，七岁时，“我”妹妹的小提琴演奏得糟糕透了(awful)，故C项正确。A项意为“迅速发展的”，B项意为“令人愉快的”，D项意为“有力量的”，都与语境不符。 20．A 根据本句中的“and knew how far she had come, despite”并结合上文可知，“我”想起了妹妹七岁时演奏小提琴的糟糕的声音，只有“我”知道她不顾一切(everything)走了多远。 下面是李华的一篇作文，文中有五处错误，改正错误并背诵该文。 Now I’m in a dinosaur theme park, that is modelled after life in the days of the old creature. They were died out hundreds of millions of years ago. Coming here, I can see varieties of dinosaurs lived in the Jurassic age. All the dinosaurs are very vivid that they seem to have come to life. So I’m sure that anyone who come here can not only amuse himself/herself but also learn something about dinosaurs. 答案： Now I’m in a dinosaur theme park, is modelled after life in the days of the old creature. They died out hundreds of millions of years ago. Coming here, I can see varieties of dinosaurs in the Jurassic age. All the dinosaurs are vivid that they seem to have come to life. So I’m sure that anyone who here can not only amuse himself/herself but also learn something about dinosaurs.