Unit 4 Body language 李仕才 【阅读理解插花】 阅读下面短文，从每题所给的A、B、C和D四个选项中，选出最佳选项。 Your house may have an effect on your figure . Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off . You can make your environment work for you instead of against you . Here are some ways to turn your home into part of diet plan. Open the curtains and turn up the lights. Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less self-conscious(难为情)when they’re in poorly lit places-and so more likely to eat lots of food. If your home doesn’t have enough window light, get more lamps and flood the place with brightness. Mind the colors. Research suggests warm colors fuel our appetites . In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room . Warm colors like yellow make food appear more appetizing, while cold colors make us feel less hungry. So when it’s time to repaint, go blue. Don’t forget the clock-or the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories(卡路里) per meal than those who rush through their meals. Begin keeping track of the time, and try to make dinner last at least 30 minutes. And while you’re at it, actually sit down to eat. If you need some help slowing down, turn on relaxing music. It makes you less likely to rush through a meal. Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us fat. We eat about 22 percent more when using a 12-inch plate instead of a 10-inch plate. When we choose a large spoon over a smaller one, total intake(摄入) jumps by 14 percent. And we’ll pour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass. 1.The text is especially helpful for those who care about_______. A. their home comfortsB. their body shape C. house buyingD. healthy diets 2.A home environment in blue can help people_________. A. digest food betterB. reduce food intake C. burn more caloriesD. regain their appetites 3.What are people advised to do at mealtimes? A. Eat quickly.B. Play fast music. C. Use smaller spoons.D. Turn down the lights. 4.What can be a suitable title for the text? A.Is Your House Making You Fat? B. Ways of Serving Dinner C. Effects of Self-Consciousness D.Is Your Home Environment Relaxing? 【文章大意】此篇文章是一篇饮食与健康有关的话题。文章讲述了如何科学的设计自己的房间内部的颜色、装饰等来达到减少食物的摄入量，从而让自己保持自己喜欢的体形。 1.B 【解析】写作目的题。从第一段中的＂Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off＂可知，这篇文章是为那些希望控制体重、保持体形的人写的。故选B。 2.B 【解析】细节理解题。从第三段中的＂In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room＂可知，在蓝色的环境下进餐可以减少食物的摄入量。故选B。 3.C 【解析】细节理解题。从最后一段中的＂When we choose a large spoon over a smaller one, total intake jumps by 14 percent＂可知，使用小的勺子可以减少食物的摄入量，故选C。 4.A 【解析】标题推断题。本文分析了我们如何通过改善室内的陈述及就餐时的器具等来达到节食的目的，故A项符合题意。 教材与语法填空 根据教材课文内容，在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Not all cultures greet each other 1. same way. Each country may have 2. (it) own way to express feelings. In Britain, people may keep a certain 3. (distant). In Japan, they may bow to each other 4. they meet. In France, people shake 5. (hand) and kiss each other 6. (two) on each cheek. And in South American countries, they may stand close and touch each other. But in Middle Eastern and other Muslim countries, men will often stand quite 7. (closely) to other men, but not touch women. In China today, people may shake hands with each other, and sometimes they greet each other only 8. a smile. Perhaps they 9. (kiss) or embrace in the future 10. (express) their strong feelings. 答案：1.the 2.its 3.distance 4.when 5.hands 6．twice 7.close 8.with 9.will kiss 10．to express 教材与话题写作 (Ⅰ)用本单元所学知识完成下列句子。 1．肢体语言是交流的一种方法。(communication) 答案：Body language is a way of communication. 2．有着不同文化背景的人们对他们使用的手势很有可能产生误会。(misunderstand; gesture) 答案：People from different cultures may misunderstand the gestures they use. 3．我们向某人点头时表示我们同意他/她的观点。(nod at sb.; agree with) 答案：When we nod at somebody we mean we agree with his/her opinion. 4．在有些国家点头表示的是不同意。 答案：In some countries nodding one’s head means disagreement. 5．我们通常认为交谈时直视某人表示我们在认真倾听；在有些地区这种做法是不礼貌的。(look sb. in the eye) 答案：We generally think looking somebody in the eye shows that we are listening to him/her attentively; in some districts, it is rude. 6．如果你身在国外，了解当地的肢体语言是非常重要的。(形式主语；have a good understanding of) 答案：It is very important for you to have a good understanding of the body language there if you are in a foreign country. (Ⅱ)将以上句子连成短文，要求衔接连贯、过渡自然。 【完形填空插花】 阅读下面短文，从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中，选出可能填入空白处的最佳选项。 I have written a poem called Flying Kites，in which a man __1__ his son to fly a kite.After a few minutes，the child __2__ drops the string and lets the kite soar(高飞)．With joy in his eyes，he watches it climb until it disappears __3__.The father realizes that __4__ he ll have to loosen the tie that binds(绑)him to his son.And he __5__ ，“Will I release the string as unselfishly as that？” Many years later my son，Gary，__6__ he wouldn t finish his college career.I tried to talk him out of it.But none of my reasoning made any __7__.At the end of the semester Gary moved back home. Gary managed to find a__8__ at a nursery and went at it with usual enthusiasm.I，__9__ ，was deeply disappointed.What was a college professor s __10__ doing at a job that any high school dropout could perform？Then I tried to __11__ him.“Look，”I said，“in a few years you ll be at your high school reunion with__12__ classmates who became doctors，lawyers，and engineers.Do you think you ll be able to__13__ that？” “Yes，Dad，”he replied without __14__.Then he fixed his eyes on mine and said，“But the real question is：Can you？” Shame suddenly __15__ me.I wasn t thinking about my son；I was thinking about myself and what my friends would think.The problem wasn t Gary s pride；it was mine.All at once I remembered my __16__ and the question it asks“Will I release the __17__ as unselfishly as that？”At that moment I knew I had to let go.Gary was __18__ enough to make his own choices. Today Gary has a successful career working for the city.I am very __19__ of who he has become.__20__ I let go of my pride，I ve been able to sit back and enjoy watching him soar. 1．A.orders B．instructs C．advises D．allows 2．A.suddenly B．actually C．properly D．sadly 3．A.in a row B．in a way C．in no time D．in the distance 4．A.abruptly B．eventually C．absolutely D．apparently 5．A.responds B．guesses C．wonders D．hesitates 6．A.believed B．explained C．regretted D．announced 7．A.progress B．decision C．effort D．difference 8．A.ball B．job C．kite D．toy 9．A.therefore B．besides C．however D．otherwise 10．A.daughter B．nephew C．son D．cousin 11．A.support B．accept C．control D．persuade 12．A.honest B．ordinary C．latter D．former 13．A.prevent B．forget C．handle D．admit 14．A.hesitation B．commitment C．permission D．comment 15．A.deserted B．silenced C．ignored D．angered 16．A.essay B．article C．poem D．passage 17．A.secret B．string C．dog D．news 18．A.old B．honest C．lucky D．cute 19．A.guilty B．tired C．afraid D．proud 20．A.Since B．When C．Although D．Unless 【解题导语】本文主要讲述了作者应对儿子大学辍学这一情况的故事。 【核心词汇】release v．释放，放开 semester n．学期 enthusiasm n．热情 reunion n．团聚 1．B 根据语境可推知，一个男人在教儿子放风筝。instruct“教授”。故选B。 2．A 根据下文可知，诗篇中的儿子突然(suddenly)把线松开，让风筝高飞。 3．D 与语境“disappears”呼应可推知，风筝消失在远方(in the distance)。 4．B 这个男人意识到最终(eventually)他必须对儿子放手。 5．C 结合语境可推知，诗篇中的父亲有疑问，想知道自己将来会不会无私地“松开线”。wonder“想知道”。 6．D 根据语境可推知，作者的儿子宣布他将不会完成大学学业。 7．D 根据下文的“At the end of the semester Gary moved back home”可知，作者的劝说毫无作用。make a difference意为“有作用”。 8．B 根据下文的“What was a college professor s __10__ doing at a job”可知，作者的儿子找到了一份工作。 9．C 根据上文的“with usual enthusiasm”和下文的“was deeply disappointed”可知，上下文表示逻辑上的转折关系。 10．C 根据上下文可知，Gary和作者是父子关系。 11．D 根据作者下文所说的话和上文的“reasoning”可知，作者想劝说儿子放弃那份工作，因为作者感到很失望。persuade“劝说”。 12．D 根据“reunion”可知，此处是和以前的高中同学团聚。former “以前的”。 13．C 根据语境可知，作者认为儿子的工作一个高中辍学者都可以做，而他的同学们则成了医生、律师和工程师，作者问儿子能否应对这种情况。handle“应付，处理”。 14．A 作者的儿子很坚定地回答，没有丝毫犹豫，与语境“Yes，Dad，”呼应。 15．B 根据上文可知，儿子的话让作者沉默了。 16．C 根据上文的“I have written a poem called Flying Kites”可知，作者想起了自己写的那首诗。 17．B 根据上文的“Will I release the string as unselfishly us that”可知，此处表示要放开风筝上的线。 18．A 根据空后的“make his own choices”可推知，儿子已经长大，可以自己做决定了。 19．D 根据上文的“Today Gary has a successful career working for the city”可推知，父亲看到儿子的成功，自然是为之自豪。 20．A 根据语境可知，此处表示逻辑上的因果关系。since“因为，既然”。 下面是李华的一篇作文，文中有五处错误，改正错误并背诵该文。 Body language is a way of communication. Besides, people from different cultures may misunderstand the gestures they use. For example, when we nod at somebody we mean we agree with his/her opinion. But in some countries nodding one’s head mean disagreement. We generally think look somebody in the eye shows that we are listening to him/her attentive, while in some districts, it is rude. Therefore this is very important for you to have a good understanding of the body language there if you are in a foreign country. 答案： Body language is a way of communication. ， people from different cultures may misunderstand the gestures they use. For example, when we nod at somebody we mean we agree with his/her opinion. But in some countries nodding one’s head disagreement. We generally think somebody in the eye shows that we are listening to him/her ， while in some districts, it is rude. Therefore is very important for you to have a good understanding of the body language there if you are in a foreign country.