Earthquakes 李仕才 【阅读理解】 At present we spend a lot of time on our mobile devices these days and automakers have taken notes, rolling out connected cars that make it easy to do nearly everything from your phone. “We all enjoy those kinds of experiences where you want something and by the push of a button everything gets taken care of for you. You don’t have to go here and there and piece a bunch of things together by yourself. ” Ford recently introduced FordPass, a mobile platform that lets car owners access services like finding and paying for a parking spot. “Here’s the details of what charges will be in sign, and then I submit (点击接受), and then I receive a QRphoto allowing me entry access to that parking location. ” Over at Buick, the OnStar RemoteLink app connects owners to their cars no matter how faraway they are. “This car in Detroit, I could start from here in New York. Or let us say I have the only key to it and my wife in Detroit needs to get in the car, I can unlock it for her from here. ” The feature harnesses the car’s 4G LTE connectivity (连接性). Up to seven mobile devices can connect to it at any given time. “We want people to feel as if they are at home within the car, which a lot of people want to be in just for the driving experience, now they can be in there as well, the passengers can be in there as well for the connectivity experience. ” But what does that connectivity mean for your privacy? “It is important to have personal information to create that individualized, personalized experience, but certainly it will be a customer’s option. ” For certain consumers, it may not even be an issue. “There certainly is a factor where a younger consumer is much more comfortable giving up a lot more privacy and data than an older consumer is, and more likely than not, you are going to see a similar behavior to how they handle their personal privacy within the vehicle. ” Considering how capable our mobile devices have become, perhaps the only question left to answer is: “Who’s driving? ” 【文章大意】由于移动设备的广泛应用, 制造商推出了装配有车载移动设备的轿车, 进而可从事由智能手机发出指令的动作。 1. Which of the following helps the owner to unlock his car faraway? A. QRphoto. B. FordPass, a mobile platform. C. The Internet. D. OnStar RemoteLink app. 【解析】选D。细节理解题。根据第五段最后一句可知A项是指允许车主进入停车位置、短文没提到C项, 因此A、C两项都不正确。根据第四段可知B项是寻找停车场和支付停车费用的移动平台, 也不正确。根据第六、七段可知D项是远程控制车辆的软件, 因此D项正确。 2. What does the underlined phrase “rolling out” mean? A. Moving by rolling. B. Leaving. C. Bringing out. D. Running. 【解析】选C。词义猜测题。四个选项的语义分别是: A. 滚动; B. 离开; C. 推出, 生产出; D. 奔跑。根据划线词组前后句意可知, 只有C项“推出, 生产出”, 符合题意。 3. Connected cars in the passage refer to those ________. A. where the drivers and passengers can do everything through their phones B. equipped with mobile devices through which to keep you connected C. equipped with FordPass connecting connects owners to their cars D. equipped with OnStar RemoteLink app helping their owners to find and pay a parking spot 【解析】选B。细节理解题。根据短文可知connected cars指的是装配有移动设备的轿车, 这样的轿车不仅使你在车内与外界保持联系, 也可使车主远程与轿车保持联系。因此B项正确。 4. Judging from the last paragraph, we can conclude that mobile devices installed in cars ________. A. are quite capable to do everything except driving B. can do almost everything, let alone drive C. are so capable that they are able to drive D. are so capable that they might drive soon 【解析】选D。推理判断题。根据短文最后一句可知: 鉴于车载移动设备功能如此强大, 唯一待回答的问题是谁在驾驶轿车(是人还是移动设备)? 故D正确。 教材与语法填空 根据教材课文内容，在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Strange things happened in Tangshan. For a few days, water in the wells 1. (rise) and fell. The well walls had cracks and a 2. (smell) gas came out of the cracks. Mice, chickens, pigs and even fish became too nervous to live 3. usual. At 3: 42 am, everything began to shake. It seemed as if the world was at 4. end. One-third of the nation felt it. A huge crack cut across the city. The city lay in 5. (ruin). Two-thirds of the people died or 6. (injury). Then, later that afternoon, another big quake shook Tangshan, 7. trapped many rescue workers and doctors. People began 8. (wonder) how long the disaster would last. But all hope was not lost. Soldiers came to help those 9. (survive). 10. (slow), the city began to breathe again. 答案：1.rose 2.smelly 3.as 4.an 5.ruins 6.were injured 7.which 8.to wonder 9.survivors 10.Slowly 教材与话题写作 (Ⅰ)用本单元所学知识完成下列句子。 1．一天夜里一切都开始摇晃起来。水管爆裂， 电力中断。(shake; burst; cut off) 答案：One night, everything began to shake, the pipes bursting and the electricity cut off. 2．世界似乎到了末日。(it seemed as if; at an end) 答案：It seemed as if the world was at an end. 3．有些人受伤， 有些人被埋在废墟下。(injure; bury; ruins) 答案：Some people were injured; some were buried in the ruins. 4．大量的被困群众等待着救援。(trap; rescue) 答案：A number of trapped people waited for the rescue. 5．不是所有的希望都破灭了。成千上万的人被救了出来。(all.not; help out) 答案：All hope was not lost.Hundreds of thousands of people were helped out. 6．在全国人民的帮助下，很快全城又恢复了正常。(with the help of; return to normal) 答案：With the help of all the national people, soon the city returned to normal again. (Ⅱ)将以上句子连成短文，要求衔接连贯、过渡自然。 【夹叙夹议文】 When I was just out of college，I managed to get my dream job as a trader in New York City on the floor of the American Stock(证券)Exchange. Though it was a proud __1__，the job was simply too physically __2__—I must stand in a crowd every day，which often __3__ me in a mindset(思维模式)that held me back. Manhattan is a walking town and it s difficult to __4__ when you have a disability.Taxies are expensive and riding the subway __5__ dozens of steep steps to get below the __6__.This left me only one __7__—the bus. One night，after the __8__ for my job，I was aching with self-pity __9__ it started to rain on my walk to the bus stop.I became more and more __10__ without an umbrella，thinking I d never __11__ it in this city and telling myself，“this city is just too hard” and “maybe it is just not possible for a guy like me”． And then，I __12__ the most beautiful，short moment.A couple came rolling by on roller skates，hand __13__ hand as they skated what seemed like the tango.They were all wet but they saw the __14__ as an opportunity and romance. I suddenly became grateful for waiting in the rain because I __15__ have missed this beauty __16__ if I had been in a taxi or on the subway.This，although __17__，was an important moment on my journey to discover the __18__ of achieving health and happiness.When I change my mindset，__19__ for a moment，to what is possible and work to get rid of the self-limiting beliefs that __20__ my daily actions，I will be on the road to a healthier，happier life. 1．A.adjustment B．achievement C．agreement D．treatment 2．A.tiring B．boring C．relaxing D．disappointing 3．A.reminded B．expected C．took D．left 4．A.go up B．get around C．set off D．show up 5．A.requests B．supports C．requires D．surrounds 6．A.ground B．street C．town D．city 7．A.change B．chance C．idea D．choice 8．A.struggle B．work C．experience D．influence 9．A.before B．while C．when D．after 10．A.nervous B．curious C．scared D．upset 11．A.get B．make C．put D．watch 12．A.recalled B．observed C．witnessed D．realized 13．A.on B．by C．to D．in 14．A.rain B．tree C．wind D．cloud 15．A.shall B．would C．need D．must 16．A.exactly B．instantly C．entirely D．suddenly 17．A.strange B．small C．normal D．different 18．A.humor B．honesty C．power D．principle 19．A.still B．yet C．also D．even 20．A.affect B．follow C．forbid D．harm 【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者工作很累，回家路上遇到下雨，心情沮丧。当看到一对夫妇在雨中溜冰的画面，作者感觉到改变自己的思维模式会使自己走上一条更健康、更快乐的生活之路。文章告诉我们改变思维模式的重要性。 【核心词汇】go up上升 get around四处走动 set off出发 show up出现，到场 1．B 根据第一段中的“I managed to get my dream job”可知，作者毕业后找到了自己理想的工作，这份工作应是作者引以为傲的成就，故选B项，achievement意为“成就”。adjustment“调节”；agreement“同意，一致”；treatment“治疗，对待”。 2．A 根据本句中的“I must stand in a crowd every day”可推知，这份工作是劳累的，故选A项，tiring意为“累人的，令人疲倦的”。relaxing“令人放松的”；disappointing“令人失望的”。 3．D 根据语境可知“我每天都必须站在人群中，这常常让我有想退缩的思维模式”?！發eave＋sh.＋宾补”表示“让某人……”，故选D项。remind“提醒”；expect“预期”。 4．B 根据上文的“Manhattan is a walking town”可知，曼哈顿是一个步行商业区，所以你有残疾的话是很难四处走动(get around)的。go up“上升”；set off“出发”；show up“出现，到场”。 5．C 根据语境可知，出租车很贵，乘坐地铁需要(requires)走下几十个陡峭的台阶才能到达地下。request“请求”；support“支持”；surround“围绕”。 6．A 根据本句中的“the subway”以及常识可知，人们在地面(ground)下乘坐地铁，故选A项。 7．D 句意：这让我只有一种选择——公共汽车。根据上文提到的交通方式都不适合作者可知，此处表示作者唯一的选择(choice)。 8．A 句意：一天晚上，在为我的工作苦苦奋斗后，我一直自怨自艾，当我走向公共汽车站的时候又下起了雨。根据语境可推知，此处是指在为工作奋斗(struggle)了一天之后。experience“经历”；influence“影响”。 9．C 参见上题解析。when在此处表示“当……的时候”，符合语境。 10．D 根据上文的“it started to rain”和空后的“without an umbrella”可知，下雨了，但是作者没有带伞，所以作者心情越来越沮丧(upset)。 11．B 根据上文可知，没有雨伞，作者变得越来越沮丧，心想自己在这个城市里不会取得成功了。make it是固定短语，表示“达成目标，获得成功，做成某事”。 12．C 句意：然后，我目睹了最美丽、最短暂的时刻。根据下文介绍的一对夫妇在雨中溜冰的画面可知，这是作者看到的。recall“召回，回想起”；observe“观察”；witness“目睹”；realize“认识到”。 13．D 句意：一对夫妇穿着溜冰鞋，手拉着手，他们溜冰的时候像是在跳探戈舞。hand in hand“手拉手地”，是固定搭配，故选D项。 14．A 根据上文的“it started to rain”和“They were all wet”可知，虽然他们身上都被淋湿了，但他们把雨(rain)当成是一个机会和一种浪漫。 15．B 句意：我突然对在雨中等待感到感激，因为如果我在出租车或地铁上，我会完全错过这美景。根据句子结构可知，此处是由if引导的对过去的虚拟句，结构为“if＋主语＋had＋过去分词，主语＋should/would /could＋have＋过去分词”，所以选B项。 16．C 根据语境可知，作者觉得如果乘坐其他交通工具就会完全错过这一幕，故选C项。exactly“正是，恰好”；instantly“立即，马上”；entirely“完全地”；suddenly“突然”。 17．B 虽然这是生活中的一件小事，但却是作者在探索健康和幸福的旅途中的一个重要时刻。strange“奇怪的，陌生的”；small“小的”；normal“正常的”；different“不同的”，故选B项。 18．C 根据语境可知，作者看到的这一幕给了作者力量。humor“幽默”；honesty“诚实，正直”；power“力量”；principle“原则”。 19．D 句意：当我改变我的思维模式去做可能的事情，并努力摆脱那些影响我日常行为的自我限制的信念时，即使是片刻，我都将会走上一条更健康、更快乐的生活之路。根据句意可知，此处表示“即使”。still“仍然”；yet“还，然而”；also“也，而且”；even“即使”。 20．A 根据语境可知，此处表示“影响(affect)我日常行为的自我限制的信念”。 下面是李华的一篇作文，文中有五处错误，改正错误并背诵该文。 One night, everything began to shake, with the pipes bursting and the electricity cutting off.It seemed as if the world was at end.Some people were injured; some were buried in the ruin.A number of trapped people waited for the rescue. But all hope was not lost, because the soldiers were soon sent there, hundreds of thousands of people was helped out. Under the help of all the national people, soon the city returned to normal again. 答案： One night, everything began to shake, with the pipes bursting and the electricity off.It seemed as if the world was at end.Some people were injured; some were buried in the .A number of trapped people waited for the rescue. But all hope was not lost, because the soldiers were soon sent there, hundreds of thousands of people helped out. the help of all the national people, soon the city returned to normal again.