Unit 5 First Aid 李仕才 一、阅读理解 My daughter Kelly is a cautious person. She needs to warm up situations, and is hesitant to try new things. When with close friends, she becomes a leader who laughs loudly and chants. “Girls rule, boys drool.” But when that comfort zone is not around her, she is shy and nervous. This has been challenging for me at times. “Shy” is not a word that I think has ever been used to describe me. But this has been year of firsts for my girl that has filled her with a new sense of confidence. This year she moved to lap lane in swimming where she was preparing for a swim team. This year she learned to ride a bike without training wheels. And this year she completed her first kids’ triathlon（三项全能）. On Saturday, with a thunderstorm coming soon and my son’s birthday party later in the day, we all went out in the dark of the morning for Kelly to participate in her first triathlon. We practiced transitions from swim to bike to run with her, we got all the equipment she’d need, and we kept talking about the race. But as we waited the two hours for the older kids to finish before her turn, she held my leg a little harder and told me she loved me a few too many times. She was nervous but trying to keep it together. And then it was her turn. From the second she jumped into the water, my heart soared. My daughter transformed into the most confident human being I had ever seen. She dominated that swim, crushed that bike ride and ran to the finish with the biggest smile on her face. I can honestly say that I never felt so proud of someone in my entire life. It wasn’t because she did a sport or anything like that. It was because she was afraid of something and conquered that fear with confidence and a fire I hadn’t seen before. All day I would find myself just looking over at her and smiling. She might be wearing the finalist medal but I felt like I won that day. I won the chance to see my girl shine. Shine on, sweet baby. 1.Kelly is nervous when ________. A. boys are around her B. she changes into a leader C. she is away from her mom D. situations are new to her 2.We can learn from Paragraph 3 that______. A. the race began in the early morning B. Kelly was eager for her turn in the race C. the whole family gave Kelly support D. her brother’s birthday party was delayed. 3.In the ending paragraphs the author “felt like I won that day” because Kelly________. A. Took part in the sport B. Expressed love to her C. Won the gold medal D. Changed completely 4.What kind of person do you think Kelly is? A. Timid and determined B. Cute and confident C. Fearful and energetic D. Sociable and brave 【文章大意】本文讲述了“我”的女儿Kelly是个慢热型的人，和陌生人在一起她会很紧张很害羞，看到女儿赢得奖牌是作为父母最大的荣耀。 1.D 【解析】考查文章细节理解，根据文章中第一段所描述的She needs to warm up to situations，is hesitant to try new things以及But when that comfort zone is not around her，she is shy and nervous.，可知Kelly是一个慢热型的人，如果有新的情况，必然需要一段较长的时间适应，故选D。 3.D 【解析】考查文章细节理解，根据文章第五段中的It was because she was afraid of something and conquered that fear with confidence and a fire I hadn’t seen before以及第六段中的 I felt like I won that day，可知她已经克服了她的恐惧了，故选D。 4.A 【解析】推理判断题。根据第一段最后一句when that comfort zone is not around her, she is shy and nervous.和倒数第二段最后一句It was because she was afraid of something and conquered that fear with confidence and a fire I hadn’t seen before.由此可知Kelly有点害羞，又意志坚定。故选A。 二、教材与语法填空 根据教材课文内容，在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 There are three types of burns. They are called first, second or third degree burns, 1. (depend) on which layers of the skin 2. (burn)． First degree burns affect only the top layer of the skin. These burns are not serious and should feel 3. (good) within a day or two. Examples include mild sunburn and burns caused by touching a hot pan, stove or iron for 4. moment. Second degree burns affect both the top and the second layer of the skin. These burns are serious 5. take a few weeks 6. (heal)．Examples include severe sunburn and burns 7. (cause) by hot liquids. Third degree burns affect all three layers of the skin and any tissue and organs 8. the skin. Examples include burns caused by electric shocks, 9. (burn) clothes, or severe petrol fires. These burns cause very severe 10. (injure) and the victim must go to hospital at once. 答案：1.depending 2.are burned 3.better 4.a 5.and 6．to heal 7.caused 8.under 9.burning 10．Injuries 三、完形填空。 When your child is supposed to be doing homework, are they chatting with their friends on Facebook or playing games? Many studies have shown that multitasking doesn t __1__， __2__ you child is probably proudly claiming they can do ten things __3__！ Many people believe that they can __4__ two or more tasks at the same time, but Dr. Edward Hallowell says this is __5__. The reality is that multitasking __6__ poor job performance. New hand-help __7__ such as smartphones, iPads, games and social networking sites make it very easy to multitask and __8__ attention leading to difficulty focusing on the task __9__， such as listening in the classroom or doing homework. “__10__， the brain actually __11__ kids for multitasking even though your child s performance on every task gets worse and worse. Kids don t know that they are doing __12__ because they feel better when they multitask，” says Dr. Edward Hallowell. __13__ the appearance of hand-held devices and social networking sites, teachers have noticed a difference in __14__ performance, critical thinking skills and how information is __15__. “Multitasking prevents people from gaining a deep understanding of the information they are trying to learn，” says Dr. Edward Hallowell. Kids have a difficult time sticking with a “difficult to understand” topic and __16__ to allow themselves to be distracted (注意力分散的), to tune out and switch __17__ to Facebook or using their cell phones __18__ working harder at understanding a difficult subject or problem. In the long __19__， multitasking affects grades. One study shows that kids that use the Internet while in class do __20__ on tests, resulting in lower grades. 1．A.play B．understand C．use D．work 2．A.only if B．even though C．so that D．no wonder 3．A.at once B．right away C．in no time D．at random 4．A.advocate B．deal C．perform D．prefer 5．A.impossible B．important C．impatient D．impolite 6．A.results in B．results from C．exists in D．exists from 7．A.designs B．discoveries C．equipment D．evidence 8．A.attract B．draw C．pay D．share 9．A.at hand B．on time C．on schedule D．at times 10．A.Uncertainly B．Unfortunately C．Universally D．Undoubtedly 11．A.remains B．rewards C．regards D．reflects 12．A.better B．well C．bad D．worse 13．A.Since B．Before C．When D．While 14．A.accidental B．accurate C．accessible D．academic 15．A.produced B．processed C．possessed D．promoted 16．A.tend B．attend C．intend D．pretend 17．A.out B．on C．off D．over 18．A.except for B．rather than C．more than D．apart from 19．A.run B．walk C．journey D．distance 20．A.hardly B．successfully C．poorly D．mildly 【解题导语】本文主要讲述了孩子们同时做多项任务对学业所造成的负面影响。 1．D 根据下文中的“The reality is that multi-tasking __6__ poor job performance”可推知，一次做很多事情并没有什么效果，work“奏效，起作用”。 2．B 根据语境可知，空处上下句之间存在逻辑上的转折关系，even though“即使，尽管”，符合语境。 3．A 根据下文中的“Many people believe that they can __4__ two or more tasks at the same time”可知，孩子们会声称能同时做十件事情。at once“一起，同时”。 4．C 根据语境可知，许多人相信他们可以同时做两件或是更多事情。perform“做，执行，履行”。 5．A 根据下文中的“poor job performance”可知，Dr. Edward Hallowell认为同时做多个任务是不可能的。故A项正确。 6．A 根据语境尤其是“poor job performance”可推知，同时做多项任务的结果很不好。result in“导致，造成”。 7．C 根据空后的“smartphones, iPads”可知，此处表示新的便携式装备，故C项正确。下文13空后的“hand-held devices”也是信息提示。 8．D 根据下文中的“leading to difficulty focusing on the task”可推知，多任务容易分散注意力。share“共享，共用”。 9．A 根据空后的“such as listening in the classroom or doing homework”可知，这些都是手头要做的事。at hand“在手边”。 10．B 根据第一段最后两句可知，Dr. Edward Hallowell并不赞成多任务行为，因此当大脑给这种行为以肯定或鼓励时，他认为是不幸的。 11．B 根据空后的“even though”可知，空处与worse形成对比，由此可推知大脑反而鼓励这种多任务行为。reward“奖赏，报答”。 12．D 根据上文中的“gets worse and worse”和空后的“because they feel better when they multitask”可知，孩子们并不知道自己变得更糟糕。 13．A 结合空后现在完成时的运用可知，此处应用连词since“自从……之后”引导状语从句。 14．D 根据上文的“teachers”可推知，老师们注意到学生们在学业上的差异。academic“学术的”。 15．B 根据下文中的“Multitasking prevents people from gaining a deep understanding of the information they are trying to learn”可知，这些便携式工具的出现改变了学生处理信息的方式。process“处理”。 16．A 根据空前的“Kids have a difficult time sticking with a ‘difficult to understand’ topic”可知，孩子们很难坚持一个理解起来有困难的话题，他们的注意力往往会分散。tend to do sth.“往往会做某事”。 17．D 根据语境可知，既然注意力分散了，孩子们就有可能转而关注学习之外的东西。switch over to“转向”。 18．B 根据语境可知，孩子们去玩手机或Facebook，而不是更努力地学习。rather than“而不是”。 19．A in the long run为固定短语，意为“从长远来看”，符合语境。 20．C 根据空后的“resulting in lower grades”可知，在课堂上上网的孩子考试成绩差。 四、教材与话题写作 (Ⅰ)用本单元所学知识完成下列句子。 1．一天， 汤姆看到一个小女孩在交通事故中受了伤。 小女孩在流血。 (injure; bleed) 答案：One day, Tom saw a girl injured in a traffic accident. The girl was bleeding. 2．他从车上跳下来， 对她进行了急救。 (first aid) 答案：He jumped out of the car, and gave her first aid. 3．首先， 他按压伤口， 并把她放在合适的位置。然后， 他等着医生来到做进一步处理。 (apply pressure to; in place; treat) 答案：First, he applied pressure to the wound, put her in place and waited for the doctor to further treat. 4．他的急救知识对小女孩起了很大作用。 (make a great difference) 答案：His knowledge of first aid made a great difference to the girl. 5．毫无疑问， 懂得一些急救知识很有必要， 因为危险无处不在， 事故时时发生。 (There is no doubt that.) 答案：There is no doubt that it is necessary to know some knowledge of first aid because dangers lie everywhere and accidents happen from time to time. (Ⅱ)将以上句子连成短文，要求衔接连贯、过渡自然。 五、下面是李华的一篇作文，文中有五处错误，改正错误并背诵该文。 One day, Tom saw a girl injuring in a traffic accident. The girl was bleeding. Jumped out of the car, Tom gave her first aid. First, he applied pressure to the wound, put her in place and waited for the doctor further treat. As a result of, his knowledge of first aid made a great difference to the girl. There is no doubt that it is necessary to know some knowledges of first aid because dangers lie everywhere and accidents happen from time to time. 答案： One day, Tom saw a girl in a traffic accident. The girl was bleeding. out of the car, Tom gave her first aid. First, he applied pressure to the wound, put her in place and waited for the doctor further treat. As a result ， his knowledge of first aid made a great difference to the girl.There is no doubt that it is necessary to know some of first aid because dangers lie everywhere and accidents happen from time to time.